Kijkje in de klas

Benieuwd wat we zoals doen op obs De Tandem?

Ouderinfo week 26

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

In deze ouderinfo leest u informatie over onze geslaagde leerkrachten, de leerlingenraad, hulp gezocht voor het oud papier lopen, de tentoonstelling en belangrijke data.

37. Ouderinfo week 26
Ouderinfo week 25

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

In deze ouderinfo leest u nieuws uit groep 1/2, informatie over het watertappunt, hulp gezocht voor het oud papier lopen, gratis lessen na schooltijd vanuit Tijd voor Toekomst, de groepsindeling voor komend schooljaar en belangrijke data.

36. Ouderinfo week 25
Ouderinfo week 24

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

In deze ouderinfo leest u nieuws uit groep 5/6 en 7, informatie over het oudertevredenheid onderzoek,  het watertappunt, hulp gezocht voor het oud papier lopen, gratis lessen na schooltijd vanuit Tijd voor Toekomst, garageverkoop op zaterdag 8 juni, volleybaltoernooi + gratis meetrainen en belangrijke data.

35. Ouderinfo week 24
Water drinken!

WATERTAPPUNT

Afgelopen woensdag is de watertappunt op ons Kindcentrum feestelijk geopend door Juvat Westendorp. Hoe gaan we hier nu mee verder?

Waarom op school/kinderdagverblijf?

De wetenschap stelt dat wij als individu niet zijn opgewassen tegen de verleidingen als suiker, vet, telefoons, etc. Als we gedrag willen veranderen, moeten we de omgeving veranderen. Via de kinderopvang- of schoolomgeving kunnen we gezond gedrag aanleren én de maatschappelijke norm omkeren; water drinken wordt normaal, zoete dranken worden de uitzondering.

Wat levert water drinken op?

·        Kinderen hebben minder ‘suiker pieken’ als zij water drinken. Ze kunnen zich beter concentreren in de klas of op de bso en zijn minder ‘druk’.

·        Leren water drinken daar hebben kinderen de rest van hun leven wat aan. We krijgen veel te veel suikers binnen door zoete dranken, en het is goed om te leren wennen aan smaken die niet zoet zijn. Daarom is water beter dan suikervrije limonade.

·        Door het drinken van water op school of kinderdagverblijf worden miljoenen pakjes afval bespaard.

Hoe gaat water drinken op school in zijn werk?

·        Geen verplichting, maar voor nieuwe kleuters wel;

·        Kinderen die kiezen voor water worden beloond met een Dopper fles. Die kinderen maken echt de afspraak met de school, dat zij water drinken. Wat ook onder ‘water’ valt is melk, karnemelk, ongezoete thee, of fruitwater;

·        De keuze voor water of niet, blijft bij het kind en de ouder.

·        In de praktijk blijkt dat veel kinderen kiezen voor water. Op school gaat het aanleren van water drinken makkelijk, omdat het in groepsverband gebeurt. Kinderen stimuleren elkaar;

·        De fles mag elke dag mee naar huis om afgewassen te worden;

·        De fles gaat leeg weer mee naar school (of met een stukje fruit erin) en wordt op school gevuld met water;

·        Als de fles kwijt is, mag het kind zelf een nieuw flesje kopen of een Dopper tegen kostprijs, bij de schoolleider.

Wat als een kind geen water lust?

Als een kind geen water lust kan het kind er langzaam aan wennen door

·        Cold turkey te wennen, dat kost 3 weken;

·        Steeds minder limonade in het water te doen;

·        Een smaak aan het water toevoegen zoals sinaasappel, citroen, komkommer of munt. Vruchtenthee meegeven kan ook;

·        Het is niet de bedoeling dat kinderen die kiezen voor water, suikervrije limonade meenemen naar school. De meerwaarde van water is dat kinderen niet-zoete dranken leren drinken.

In elke klas hangt een intekenlijst waar uw kind zich kan aanmelden voor het water drinken.

margedagen

Van een aantal ouders begreep ik dat er verwarring is over de margedagen. Hieronder het juiste lijstje (zoals deze ook is opgenomen in de ouderinfo van komende week).

vrijdag 7 juni: de leerlingen zijn vanaf 12 uur vrij.
Woensdag 19 juni: margedag Kanjertraining, de leerlingen zijn de hele dag vrij.
Maandag 24 juni: margedag analyseren, de leerlingen zijn de hele dag vrij.
Vrijdag 28 juni: margedag Kanjertrainingen, de leerlingen zijn de hele dag vrij.